Omgeving

Wandelen

Een mooie wandeling hebben wij voor u reeds beschikbaar. In GPS, maar u kunt de route ook volledig printen: Wandeling: Het Reirinck / Leemputten / Zwillbrock. Lengt 8,5 km t/m 15 km

Doolhof Ruurlo, in de buurt van het kasteel. Grootste doolhof van Nederland, dateert uit 1891. Zeer mooi gelegen. Afstand: +/- 18 km.

Tocht onder begeleiding door het Vragender- en / of het Korenburgerveen. Twee natuurgebieden resp. in Vragender en Winterswijk. Inlichtingen en reserveren is mogelijk via de VVV in Lichtenvoorde Afstand: +/- 8,5 km

Natuur 

Direct vanuit Het Reirinck, door eigen bos. Langs de Slinge. Routes bij de receptie beschikbaar.

Te voet of per fiets /auto naar het meeuwenbroedgebied en hoogveengebied Zwillbrockerveen (D). In Zwillbrock, grensplaatsje, Duitsland. Naturschutzgebiet, met daarbij een schitterend barrokkerkje. Tevens in de naaste omgeving het Biologisch Station Zwillbrock. Afstand: +/- 7 km.

De leemputten, tot 1975 werd in De Leemputten leem gewonnen voor het maken van dakpannen en stenen. Nu is het een uniek natuurgebied waar een avontuurlijke wandelroute doorheen loopt. Afstand: Afstand: +/- 1 km.

De Bekendelle is een geliefde bestemming van Winterswijkers voor een eindje wandelen. Je kunt er langs de oever van de meanderende Boven-Slinge lopen en na de wandeling even zitten in het sfeervolle restaurant Berenschots Watermolen. En je kunt er de tien kilometer lange wandeling “Route Bekendelle” starten. Startpunt: Restaurant Berenschot Watermolen, Wooldseweg 74, Winterswijk. Afstand: +/- 18 km.

De beboste Lochemerberg behoort samen met de Kale Berg en de daartussen gelegen landerijen en houtwallen tot een 171 hectare groot natuurgebied van Stichting Geldersch Landschap. Op de top van de Lochemse Berg staat een ronde uitkijktoren uit 1893 die thans niet langer toegankelijk is. Startpunt: Parkeerplaats Lochemseweg 37, 7244 RR Lochem, naast HCR Bon’Aparte. Afstand: +/- 18 km.

Fietsen

Fietsroutes die direct langs Het Reirinck lopen, oa: Flamingoroute, erfgoedroute, poëzie- en prozaroute, scholtenroute, landelijk knooppuntenroute, 80-jarige oorlogroute, TopRoute, Agri-culturaroute, West Munsterland / Achterhoekroute. Plus div. VVV-routes. Fietsroutes oa verkrijgbaar VVV-Groenlo. Div. routes ook bij de receptie verkrijgbaar.
https://www.fietsenwandelenachterhoek.nl/

Autoroute

Autoroutes die langs het Reirinck lopen met name: Slingeroute, kastelenroute. Div. routes verkrijgbaar bij VVV-Groenlo.

Kinderen

Megapret, groot binnen en buiten speelparadijs, in Lievelde. Afstand: +/- 5 km

Sevink Avonturenpark, Winterswijk. Afstand: +/- 10 km

De Heikamp, kabouterbos, klimbos, route “De Zevensprong”(opname plek van de gelijknamige jeugdserie…)Ruurlo, Afstand: +/- 18 km

Musea

Historisch openluchtmusuem te lievelde. Afstand: +/- 5 km.

Historisch stoomhoutzagerij met museum Nahuis. Werkend op stoomkracht. Groenlo. Slechts een aantal keren per jaar operationeel (check vooraf goed de beperkte openingsdagen). Afstand: +/- 1km.

Hamalandmuseum in Vreden (D). Tot het museum behoren twee gedeeltes. Het museum dat de cultuurgeschiedenis van het Westmunsterland verteld. Als het gedeelte dat bestaat uit een 10-tal boerderijen die bezocht kunnen worden. Afstand: +/- 15 km.

Het brandweermuseum te borculo, een van de twee brandweermusea in Nederland. Afstand: +/- 16 km.

Stadsmuseum Groenlo. Hierin staat de 80-jarige oorlog centraal. Afstand: +/- 2,5 km

Een meeslepende en unieke multimediashow in de middeleeuwse Oude Calixtuskerk in Groenlo. Beleef de belegering en verovering in 1627 van de oude vestingstad Grol. Sta oog in oog met de roemruchte veldheer en stadhouder Frederik Hendrik. Afstand: +/- 3,5 km

Bezienswaardige dorpen / steden

Groenlo, vestingstad; Bredevoort, boekenstad. Vijftigtal antiquariaten, Borculo, Bronkhorst kleinste stadje van Nederland, Doetinchem, ’S-Heerenberg, Zutphen, Winterswijk

Activiteiten (zie ook link)

Varen met de “Jappe”. In het seizoen kan er met de “Jappe”, een nagebouwde middeleeuwse zomp, gevaren worden. Deze vaart op de Berkel. Afstand: +/- 10 km.

Golf. U kunt golfen bij “Golf en Countryclub Winterswijk”. Prachtige 9 holes golfbaan op één van de mooiste plekjes van Winterswijk. Afstand: +/- 15 km

Kaasmakerij,  Lievelde. Afstand: 7.5 km

Smakelijke tips

Wij verzorgen: ontbijt, lunches, warme –en koude buffetten, chinees-indisch-thaïs, diners, toeristenmenu’s, BBQ’s

Gelegenheid tot BBQ, volledig verzorgd of u huurt van ons één van de bbq-s. 1 bak geschikt voor +/- 20 pers.

De warme bakker brengt bij u dagelijks aan huis (ook op zondag) vers brood tegen winkelprijs